Ne félj, nem vagy egyedül!

Vigasztaló Szó

Szűz Mária látogatása Erzsébetnél (július 2)

2020. október 15. - vigasztaloszo


Amikor az Úr angyala meghozza a hírt Máriának, hogy ő lesz a Megváltó anyja, azt is elmondja, hogy idős rokona, Erzsébet is áldott állapotban van. Mária azonnal útra kelt, hogy a nehéz napokban Erzsébet segítségére lehessen, aki Keresztelő Szent Jánost hordta a szíve alatt.

Mária nem terhet vitt Erzsébethez és nem terhet látott Erzsébetben.

A Szentlélek eltöltötte örömmel, és ez a hatalmas szeretet túlárad: segíteni sürget. A találkozáskor szent öröm tölti el az asszonyokat és a még meg sem született gyermeket Keresztelő Szent Jánost.

Ránk is vár a szent öröm ajándéka, ha betelünk ugyanazon Szentlélekkel, Aki Máriát nem hagyta otthon ülni, hanem segíteni sürgette. Aki nem hagyta Erzsébetet segítség nélkül, mikor az szükségben volt.

Ma lehet, hogy Erzsébetként mi is segítségre várunk. Isten nem hagy magunkra, ismeri gondjainkat. Isten mindenütt jelen van, mindent megtehet – de a szívünk ajtaja előtt megáll, és alázatosan kér, bocsássuk be. Csak akkor tesz bármit is az életünkben, ha megengedjük neki. A döntés rajtunk áll.

A Szentlélek ma hozzánk is szól: NYISS AJTÓT JÉZUSNAK!

A bejegyzés trackback címe:

https://vigasztaloszo.blog.hu/api/trackback/id/tr8816240202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása