Ne félj, nem vagy egyedül!

Vigasztaló Szó

Krisztus Vére

2021. július 13. - vigasztaloszo

Krisztus Vére, a szenvedők enyhülése, üdvözíts minket!

Aki vért ad – életet ad!” ennek a mondásnak az igazsága kórházainkban számtalanszor igazolást nyer. Egyetlen véradással akár három emberen is segíthetünk. A vér szerepe létfontosságú: szállítja az oxigént, a tápanyagokat, segít a testhőmérséklet szabályozásában és szervezetünk védvonala is. Ha viszont egy testrészbe sokáig nem jut vér, akkor az a testrész elhal.

Krisztus szavai így szólnak minden kor keresztényéhez:

„Amint a szőlővessző nem teremhet maga, csak ha a szőlőtőn marad, úgy ti sem, ha nem maradtok bennem.” (Jn 15,4)

Az életünk múlik azon, hogy élő kapcsolatban vagyunk -e Krisztussal.

Minket keresztényeket összeköt egy láthatatlan valóság: Krisztus Vére. Pál apostol így tanít:

„Ti Krisztusnak teste vagytok, s egyenként tagjai.” (1Kor 12,27)

Minden testrésznek van szerepe, ezek különbözőek lehetnek, valamiben azonban közös minden tag: vér nélkül elhalnak.

Ugyancsak emiatt az élő kapcsolat miatt, ha valaki egy rozsdás szögbe lép – az egész teste bajba kerülhet, nemcsak a lába. De fordítva is érvényes a szabály: a karba adott infúzió az egész testet felfrissíti.

Az Egyház Krisztus titokzatos teste, melynek feje már a Mennyben van.

Gondoljuk csak meg: hívő keresztényként összeköt és átjár Krisztus Vére, és így élő kapcsolatban vagyok a Mennyel, ahol

„Nem lesz többé sem halál, sem gyász, sem jajgatás, sem fájdalom,” (Jel 21,4)

Eljut hozzám Krisztus élete, megtisztulok minden lelki szennytől és oltalmat kapok. Önmagával táplál az, aki az Élő Kenyér.

Az életünk ajtaján sok gond zörgethet: egy váratlan betegség, egy pénzügyi krízis, vagy akár más megpróbáltatások. Nem mindegy, hogy ki nyit ajtót.

Ha nem vagyunk élő kapcsolatban Jézussal, erőtlenül, elveszve élünk, és az ajtón zörgető ellenség elpusztít minket. Amikor Isten a kiválasztott népet kivezette az egyiptomi rabszolgaságból, 10 csapással sújtotta a fáraót és népét. Az utolsó csapástól csak az menekült meg, aki a húsvéti bárány vérével jelölte meg az ajtófélfáját. Ma Isten Báránya az, aki felkínálja Neked is, Kedves Olvasó, hogy Vére által megmenekülj. Kérd az Urat, hogy jöjjön a szívedbe, legyen életed Ura! Ő nem utasít el, és ha kéred, Ő kész megbocsátani életed minden bűnét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vigasztaloszo.blog.hu/api/trackback/id/tr6516626452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása