Ne félj, nem vagy egyedül!

Vigasztaló Szó

Ferenc pápa megalapítja a Nagyszülők és Idősek Világnapját

2021. július 13. - vigasztaloszo

A Szentlélek ma is a bölcsesség szavait, gondolatait ébreszti az idős emberekben:

értékes a hangjuk, mert Isten dicséretét zengik és megőrzik a népek gyökereit. Az idősek arra emlékeztetnek minket, hogy az öregség ajándék és hogy a nagyszülők a nemzedékeket összekötő láncszem, hogy átadják a fiataloknak az élet és a hit tapasztalatait. A nagyszülőkről olykor elfeledkeznek, mi pedig elfelejtjük a gyökerek megőrzésének és továbbadásának gazdagságát. (…)

Elhatároztam, hogy megalapítom a Nagyszülők és Idősek Világnapját,

amelyet az egész egyházban minden évben július negyedik vasárnapján tartunk, közel Szent Joachim és Szent Anna, Jézus „nagyszülei” liturgikus emléknapjához (ami július 26-án esedékes). Fontos, hogy a nagyszülők találkozzanak az unokákkal és az unokák találkozzanak a nagyszülőkkel, mert ahogy Joel próféta mondja, a

nagyszülők álmodnak és látomásokat látnak (nagy vágyakozással) unokáik előtt, a fiatalok pedig erőt merítenek a nagyszülőkből és prófétálva haladnak előre.”

A bejegyzés trackback címe:

https://vigasztaloszo.blog.hu/api/trackback/id/tr1816626542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása