Ne félj, nem vagy egyedül!

Vigasztaló Szó

Szent Mihály, Szent Gábriel, Szent Rafael főangyalok

2020. október 27. - vigasztaloszo

archangels-thumb-300x421-7321.jpgAz angyalok egész létük szerint Isten szolgái és hírnökei. Mivel "állandóan látják az én Atyám arcát, aki a mennyben van" (Mt 18,10), ők azok "akik teljesítik szavát, mihelyt meghallják beszédének hangját" (Zsolt 103,20). Mint tisztán szellemi teremtményeknek, értelmük és akaratuk van; személyes és halhatatlan teremtmények. Tökéletességük fölülmúlja minden látható teremtményét. Ennek bizonysága dicsőségük ragyogása.” (Katolikus Egyház Katekizmusa 329-330.) 

 

Szent Pió atya, a XX. századi stigmatizált kapucinus szerzetes így nyilatkozott Magyarországról:

szt_gabriel_hosok_tere.jpg

„Magyarország egy olyan kalitka, amelyből egyszer még egy gyönyörű madár fog kirepülni. Sok szenvedés vár még rájuk, de egész Európában páratlan dicsőségben lesz részük. Irigylem a magyarokat, mert általuk nagy boldogság árad majd az emberiségre. Kevés nemzetnek van olyan nagyhatalmú őrangyala, mint a magyaroknak és bizony helyes lenne erősebben kérniük hathatós oltalmát országukra!”

Az angyalok tehát nem csak példaképek, hanem hatékony közbenjárók, és nagyszerű segítői az egyes embernek és akár egész nemzeteknek.

XIII. Leó pápának (1878-1903) egy szentmise után látomása volt, mely során egy gonosz hang ezt mondta: "El tudom pusztítani Egyházadat!" Ekkor írta meg az alábbi imát:

 

Szent Mihály főangyal,
védelmezz minket a küzdelemben;
a sátán gonosz kísértései ellen légy oltalmunk!
Esedezve kérjük: „Parancsoljon neki az Isten!”
Te pedig, mennyei seregek vezére,
a sátánt és a többi gonosz szellemet,
akik a lelkek vesztére körüljárnak a világban,
Isten erejével taszítsd vissza a kárhozat helyére, Ámen

A bejegyzés trackback címe:

https://vigasztaloszo.blog.hu/api/trackback/id/tr2416259694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása