Ne félj, nem vagy egyedül!

Vigasztaló Szó

Urunk megjelenésének ünnepe, Vízkereszt

2021. január 07. - vigasztaloszo

Marseilles Franciaország déli partvidékén fekszik, kikötőváros. Itt található egy monumentális templom, a "Notre-Dame de la Garde" - nevét magyarul talán így fordíthatnánk: "Őriző Mi Asszonyunk". A város legmagasabb pontján épült, 1864-ben szentelték fel. A 65 méteres magasságban találjuk a 9 méteres Gyermekét tartó Mária szobrát, mely csodás aranyozása miatt is messziről látható. A tengeren hányódó hajós hálás lehetett, mikor megcsillant a fény ezen a szobron,

e jelt követve biztos kikötőbe érhetett.

la_basilique_notre-dame-de-la-garde_marseille_14245234112.jpg

Napjainkban sok, csillogóbbnál csillogóbb jel vár ránk, szólít követésre. 

Jelek dzsungelében élünk.

Kétezer évvel ezelőtt néhány bölcs napkeleten úgy döntött, hogy a megfelelő jelet követik. Így duplán is kijár számukra a "bölcs" jelző. Bölcsességük akkor nyert igazolást, mikor utazásuk célját elérték, 

"leborultak a Gyermek előtt és imádták" (Mt 2,11)

Egy híres amerikai lelkipásztor mondta: " A bölcsek ma is úton vannak" (B. Johnson). A mai bölcsek, akik hányódjanak bár a szenvedések tengerén, vagy bolyongjanak bár a magányosság pusztájában, de akár ha a halál völgyében járnak sem félnek, mert tudják Isten akarja, hogy megtaláljuk Őt:

"Keressetek engem, és megtaláltok, ha teljes szívetekkel fordultok hozzám!" (Jer 29,13)

 Akik teljes szívvel keresik - megtalálják. Mert Isten ad jelet, hogy megtaláljuk Őt. 

"Az égen nagy jel tűnt fel: egy asszony; öltözete a Nap, lába alatt a Hold, fején tizenkét csillagból korona. ... Fiút szült, fiúgyermeket, aki majd vaspálcával kormányozza mind a nemzeteket." (Jel 12,1.5)

Montforti Grignon Szent Alajos Mária áldozópap így ír az "Értekezés a Szent Szűz igaz tiszteletéről" című művében:

"...majd világosan láthatják - amennyire azt a hit megengedi - a tengernek ezt a gyönyörű Csillagát, s vezetésével biztos révbe érnek, minden vihar és kalóz ellenére is (...) ő a legbiztosabb, a legkönnyebb, legrövidebb és a legtökéletesebb út, melyen Jézus Krisztushoz juthatunk"

(Agapé, Szeged 2009., 41. old.)

 "noli timere accipere Mariam " - "Ne félj elfogadni Máriát!" (Mt 1,20)

A bejegyzés trackback címe:

https://vigasztaloszo.blog.hu/api/trackback/id/tr4516376026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása