Ne félj, nem vagy egyedül!

Vigasztaló Szó

Tours-i Szent Márton

2020. december 14. - vigasztaloszo

Egyházmegyénk védőszentje, Szent Márton a 4. században élt. Életének talán legismertebb mozzanata, a számtalan műalkotáson megjelenített jó cselekedete, a köpeny elosztása a koldussal. Szent Márton jóval több azonban egyetlen tettnél. Számtalan csoda kísérte életét, szolgálatát - amit a mai napig sem fejezett be, hiszen a szentek közösségében Márton püspök ma is közbenjár értünk Istennél. 

saint-martin-4978574_960_720.jpg

A köpeny megosztása ma is sokakat sarkall adományozásra. Szombathelyen, Márton egykori szülőháza helyén emelt templom előtt

nem a köpenyét, hanem a hitét megosztó Mártonnak emeltek emléket.

Igen vigasztaló üzenete van az alkotás által megjelenített eseménynek, mely sokaknak lehet bátorítás, akik imádkoznak, küzdenek a nem keresztény rokonok hitre téréséért. Szent Márton példája sarkall, hogy osszuk meg bátran hitünket családtagjainkkal, rokonainkkal. Minden emberben ott vannak az élet igazi, mély kérdései: "Mivégre vagyunk a földön?" " Mi az élet értelme?" És minden emberben ott az olthatatlan vágy arra, amit költő így fogalmazott meg: 

Ezért minden: önkínzás, ének:

Szeretném, hogyha szeretnének

S lennék valakié

Szent Márton az Isten szeretetének hírnöke, üzenete több egyszerű beszédnél - ő maga éli, és cselekszik is aszerint amit hirdet. Tegyük az irgalmasság testi cselekedeteit, tegyünk minél több jót, de ne feledjük: a legfőbb jó egy ember számár az, ha befogadja életébe Jézust a hit által, és üdvösségre jut.

Mindenkor legyetek készen arra, hogy válaszolni tudjatok mindenkinek, aki a bennetek lévő reménység okát kérdezi tőletek. (1Pt 3,15)

Legyünk irgalmasok, ahogy a mi Mennyei Atyánk is irgalmas!

irgalmassag_cselekedetei.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vigasztaloszo.blog.hu/api/trackback/id/tr7716336632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása