Ne félj, nem vagy egyedül!

Vigasztaló Szó

A hónap ünnepe - Guadalupei Miasszonyunk (december 12.)

2020. december 16. - vigasztaloszo

Karácsony havában még a legtöbb nem keresztény tekintete is a mi Urunk születése napjára irányul. Elindul a nagy bevásárló forgatag, hogy valamiképpen felkészüljön az ünnepre. De a szív igazi békéje nem érkezik meg sem a díszes dobozban, sem pedig csengőszóra.

Jézus maga a Béke Fejedelme, a Béke Hercege. Isten karácsonyi Ajándéka nekünk, embereknek. 

Isten ezt az ajándékot Mária által adja nekünk. Mária, aki soha nem magára irányítja a figyelmet, nem követel magának engedelmességet, hanem szent Fiára mutatva mondja:

 »Tegyetek meg mindent, amit mond!« (Lk 2,5).

Mária útja a szentség és az alázat útja, mely Jézushoz vezet. 

Mária az emberiség szószólója ma is azon van, hogy az embereket megnyerje Fiának. Egy - egy jelenésének helyén hatalmas embertömegek döntenek újra Jézus mellett. Megtérések, gyógyulások, csodák kísérik az Istenszülő imáit. Így van ez a világ egyik legnagyobb zarándokhelyén is, ahol Mária egyetlen jelenése által indiánok milliói tértek keresztény hitre. Mexikóban, Tepeyac hegyén jelent meg Mária Szent Juan Diegónak, egy keresztény indiánnak.  

„Forró kívánságom, hogy egy istenházát építsenek, ahol megmutathatom az emberek iránti teljes szeretetemet, együttérzésemet és irgalmamat, ahol megajándékozhatom őket segítségemmel és védelmemmel.” 

Mária egy jelt is adott: Juan Diegónak rózsákat kellett gyűjtenie a jelenés helyén, amelyeket indián köpenyében a "tilmában" vit püspöke elé. Mikor a rózsákat a főpap elé öntötte, a tilmán csodálatos kép lett látható: a mai is ismert Guadalupei Szent Szűz képe. 

Mária kegyelemmel teljes. A kegyelem azt jelenti: Isten élete bennünk. Az Istennel eltelt élet arra törekszik, hogy másokat is Istenhez segítsen.

Bátran fohászkodjunk Máriához, aki közbenjár értünk, bűnösökért most és és halálunk óráján. our-lady-of-guadalupe-4542831_1280.png

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vigasztaloszo.blog.hu/api/trackback/id/tr4716345270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása