Ne félj, nem vagy egyedül!

Vigasztaló Szó

Ferenc pápa gondolatai az igazi imádásról

2021. január 07. - vigasztaloszo

576849.jpg

A teológia és a lelkipásztori hatékonyság mit sem használ, ha nem hajtunk térdet, ha nem követjük a napkeleti bölcseket, akik nemcsak jó utazásszervezők voltak, hanem tényleg elzarándokoltak Betlehembe és imádták Jézust.

Amikor eljutunk az imádathoz, akkor rájövünk, hogy a hit nem szép tanítások összessége csupán, hanem egy élő személlyel való kapcsolat, akit imádunk.

A hit személyes találkozás Jézussal, akinek ismerjük az arcát. Amikor imádjuk, akkor fölismerjük, hogy a keresztény élet az Istennel való szeretetkapcsolat (...)

Imádni azt jelenti, hogy kicsinyekké leszünk a Magasságos előtt, hogy ott fölfedezzük az élet nagyságát, amely nem a birtoklásban, hanem a szeretetben rejlik. 

 

(Ferenc pápa szentbeszéde 2020.01.06-án, Róma, Szent Péter bazilika, in: https://www.vaticannews.va/hu/papa/news/2020-01/ferenc-papa-homilia-vizkereszt-elet-nagysaga-a-szeretet.html)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vigasztaloszo.blog.hu/api/trackback/id/tr2816376130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása