Ne félj, nem vagy egyedül!

Vigasztaló Szó

Különös Karácsony

2021. január 07. - vigasztaloszo

768px-christmas_tree.jpegBoldog Batthyány - Strattmann László herceg és orvos az alábbi sorokat írta a betegeknek szánt, a keresztény élet alapelveit tartalmazó kis írásában:

Mily nagynak tartanád és mennyire megcsodálnád azt a tettet, ha egy uralkodó egyetlen fiát küldené véres csatába, hogy téged az ellenségtől megszabadítson. Lásd: amit egy király sem tesz meg, azt cselekedte az Isten

Az idei évben különleges karácsonyunk volt: nem tülekedhettünk a szupermarketekben, nem szürcsölgethettünk forralt bort az adventi vásárban. Nem tarthattunk nagy karácsonyi összejöveteleket, és a különböző karácsonyhoz kapcsolódó kulturális és más jellegű rendezvényeknek is el kellett maradnia.

Mi maradt így a karácsonyból?

Csak egy szegényes, félig üres istálló, benne az Isteni Kisdeddel és közvetlen hozzátartozóival. Egy barátom mondta: "vissza fogjuk még sírni ezt a karácsonyt" - és egyáltalán nem a pandémiára és a sok betegre gondolt.

Isten segít, hogy meglássuk a lényeget. Ha magunktól nem megy, segít, hogy felnyíljon a szemünk: van egy Király, aki véres küzdelembe küldi egyszülött Fiát értem és érted és az egész világért. "Békéeidőkben" sok más dolog eltakarja szemünk elől ezt a valóságot - egy ilyen "különös karácsony" megrázkódtatása által viszont Isten lerántja a leplet a szemünkről, jó irányba igazít, hogy lássunk, ne csak egy kirakat előtt bámuljunk. 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vigasztaloszo.blog.hu/api/trackback/id/tr8016375910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása