Ne félj, nem vagy egyedül!

Vigasztaló Szó

Rózsafüzér Királynője (október 7)

2020. október 27. - vigasztaloszo

A legnagyobb csatákat az emberiség nem a csatamezőn nyeri meg, vagy veszíti el, hanem a belső szobájában, szívében, ahol Isten elé járul imádságban, elismerve, hogy kevés önmagának.

Isten Igéje így szól:

de ha népem, amely nevemet viseli, megalázkodik, könyörög hozzám, kedvemet keresi és megtér gonosz útjáról, akkor meghallgatom az égből, megbocsátom bűneit, és meggyógyítom országát.” (2Krón7,14)

Ma is folyik a harc az emberi lelkekért, a keresztény hitért

– számtalan istenellenes eszme leselkedik nem pusztán az egyénre, de a társadalomra sőt az egész emberiségre is. Veszélyben az emberi élet a fogantatástól a természetes halálig. Veszélyben a család, folyik a társadalom apátlanítása, Isten nélkül nőnek fel nemzedékek. De Isten nem hagyja népét. Erről árulkodik a történelem is.st-pius-v-mary.jpg

A lepantói csata: 1571-ben az addig legyőzhetetlennek tartott és létszámfölényben lévő iszlám hajóflotta tört a Szent V. Piusz pápa által létrehívott Szent Liga hajóflottája ellen. Európa rózsafüzért ragadott, hogy Mária segítségét kérje. A természetfeletti segítség és győzelem hatására a pápa elrendelte a Győzedelmes Miasszonyunk ünnepét, amit ma Rózsafüzér Királynőjeként ünneplünk október 7-én.

Ez csak egy a térden vívott győztes csaták sorában, mikor is Mária közbenjárására Isten a történelmet változtatja meg. Hunyadi János győzelmeit a rózsafüzérnek tulajdonította, kardjának markolatára tekerve is nála volt. II. Rákóczi Ferenc minden nap mondta a szentolvasót. Nem szabad elfeledkeznünk Isten tiszteletre méltó szolgájának, Pater Pavlicek ferences atyának nevéhez fűződő 700000 fős rózsafüzér – imahadjáratról sem, mely nyomán a II. világháború végeztével az oroszok meglepő módon kivonultak a megszállt Ausztriából. 1962-ben a rózsafüzéres asszonyok által menekült meg Brazília attól, hogy a kommunisták kerüljenek hatalomba. 1986-ban a Fülöp szigeteken Marcos diktátor tankjaival szemben a rózsafüzéres emberek arattak győzelmet – Mária csodálatos beavatkozása által a diktatúra megukott.

Isten ma is imaharcosokat toboroz. Mindszenty bíboros mondta:

„Ha van egymillió imádkozó magyar, nem félek a holnaptól!”

LEGYEN!

A bejegyzés trackback címe:

https://vigasztaloszo.blog.hu/api/trackback/id/tr4716259748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása